De5 Homestay, Kampung Delima, Wakaf Bharu, Kelantan

Hari ini Tedi nak promosi sebuah homestay di Wakaf Bharu. Tapi gambar mungkin tiada kerana Tedi belum sempat ngadap buku nota lagi.

Karangan mengenai De5 Homestay Wakaf Bharu / Tumpat ini dibahagikan kepada beberapa seksyen seperti Harga, Pengenalan, Tempat menarik:,Nombor telefon De5 Homestay Wakaf Bharu / Tumpat, Lokasi De5 Homestay Wakaf Bharu / Tumpat.

Harga

Harga semalaman: MYR 100 sahaja.

Selain kadar semalaman, De5 Homestay Tumpat juga terima sewaan sehingga sebulan terutamanya orang luar yang punyai kerja di sekitar Kota Bharu.

Pengenalan

De5 Homestay adalah sebuag inap desa (homestay) di Kampung Delima, Wakaf Bharu, Kelantan di Jalan Bunut Susu - Kubang Batang. Homestay ini terletak di jajahan Tumpat, berhadapan jalan Bunut Susu.

Berhadapan (seberang jalan) Masjid Mukim Delima dan kedai makan.

Sebuah rumah dengan 2 bilik, 1 tandas, 1 bilik air, ruang tamu, dan dapur.

Setiap bilik dan ruang tamu punyai kipas siling, tanpa penghawa dingin.

Setiap bilik tidur punyai katil queen.

Gambar luar inap desa (homestay) De5 Homestay di Mukim Delima, Wakaf Bharu. Terletak di sebelah jalan Bunut Susu berhadapan Masjid Mukim Delima.

Tempat menarik:

Berikut adalah beberapa tempat menarik yang menjadi destinasi kepada para penyewa De5 Homsetay Wakaf Bharu ini:

Selain itu oleh kerana Negeri Kelantan terkenal dengan juadah pelbagai jenis nasi berlauk, nasi air, nasi air dingin, nasi kerabu, nasi dagang dan macam-macam jenis nasi lagi, anda boleh bertanya kepada Cikgu Ismail di mana destinasi untuk makan-makan.

Hubungi: 0139853613 (Cikgu Ismail - telefon sahaja)

Kelengkapan yang disediakan

Disediakan pinggan mangkuk, dapur gas, dan peti ais mini... sesuai untuk mereka yang berkeluarga dan tak perlulah bawa pinggan mangkuk sendiri.

Gambar bilik single queen dengan bantar tambahan di De5 Homestay Mukim Delima Wakaf Bharu Kelantan. bogel telanjang seksi sendat melekat abg sma puki cipap

Bilik di De5 Homestay ni cuma ada 2 buah sahaja. Gambar di atas adalah gambar bilik pertama yang disediakan juga sejadah dan bantal lebih. Ada katil dan juga ruang yang agak lapang untuk penginap bentangkan toto atau tikar untuk tidur di bawah.

Toto tu kena bawa sendirilah ya. Tak pun boleh beli Narita di Pengkalan Kubor. Jangan marah, gurau je... hehe.. Tedi dimaklumkan bahawa De5 Homestay menyediakan toto dan bantal lebih untuk para penyewa sesuai dengan konsepnya mesra keluarga.

Untuk tempahan di musim perayaan, kena awal-awal sikitlah ya, sebab di Kelantan ni hotel dan homestay macam durian panas baru gugur. Selalunya penyewa terdiri daripada mereka yang balik kampung semasa musim perayaan, rombongan kahwin, para pelancong, dan mereka yang ada kerja sementara di Kota Bharu.

Nombor telefon

Itu sahajalah, kalau nak tau lebih lanjut boleh bertanya terus kepada tokay homestay, Cikgu Ismail di nombor telefon 0139853613.

Tapi kena telefonlah kerana Cikgu Ismail tidak fasih dengan teknologi media komunikasi sosial zaman sekarang.

Lokasi De5 Homestay Wakaf Bharu / Tumpat:

De5 Homestay penuh?

Jika De5 Homestay sudah penuh, anda boleh sahaja bertanya kepada Cikgu Alias jika ada homestay lain yang berdekatan.

Cikgu Alias yang Tedi kenali tidak keberatan membantu mereka yang memerlukan bantuan.

Masalah dengan De5 Homestay?

Jika anda ada sebarang masalah berkenaan De5 Homestay, boleh maklumkan kepada Cikgu Alias untuk diperbaiki pada masa akan datang.

Ulasan

  1. Salam singgah dan follow :)

    http://www.akuseorangtraveler.com

    BalasPadam
  2. Great article am also a blogger @ yod101.blogspot.com
    Would love if you checked out my blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Welcome and thanks for visiting. Of course I'm really happy to check your blog.

      Padam

Catat Ulasan

Buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan.
Tedi budak baru belajar, salah tak salah tolong komenkan.