Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

Hello my friends!

Imej

Kelantan mahu kongsi faedah

Imej
Aik, kenapa Tedi sibuk pasal Kelantan lak? Takde apa2 pun. Tadi Tedi cari kisah perang Terengganu-Kelantan, tapi jumpa lak paper lama ni. Tedi suka baca paper lama. Paper baru, Tedi tak layan.

Kereta Lembu

Imej
"Master, kereta lembu tu apa?"
"Kereta lembu tu ialah kereta yang dinaiki lembu." Teddy pun Bing.com "kereta dinaiki lembu", dapatlah gambar ini.... Dan juga ini ... Tedi pun tunjuk pada Master. "Hahahahahahahaha, lawak la nko ni Tedi. Macam ini ha rupa sebenar kereta lembu.", Master pun tunjukkan gambar bawah ni. "Kereta lembu ni sebenarnya pedati yang ditarik oleh lembu. Pedati yang belakang ada tayar tu. Kalau kuda yang tarik pedati tu, kita panggil kereta kuda. Kalau orang yang tarik, kita panggil beca.", jelas Master dengan panjang lebar.
"Owh, gitu ke Master?"
"Ha'ahla. Kalo Tedi nak tau, pedati ni dah lama digunakan sejak zaman dulukala lagi. Omputeh panggil Chariot. Gunanya lebih kepada kelengkapan perang."
"Contohnya macam Hittites 3 man Chariot ni adalah pedati perang yang boleh dinaiki 3 orang iaitu seorang pemandu, pemanah & penombak. Pedati perang memberi pilihan kepada panglima perang untu…

Lurah Bilut

Imej
Mungkin tak ramai yang kenal Lurah Bilut. Tapi warga Felda seperti Master amat bangga dengan Felda yang terdapat di sana. Felda Lurah Bilut merupakan Felda yang pertama di Malaysia. Tapi kalau tak silap ayah Master ada kata yang ada lagi Felda terawal daripada Lurah Bilut ini. Master sebenarnya teringin nak pergi ke Lurah Bilut. Teddy tunggu je Master ajak.

Apa khabar Rohingya?

Imej
Master kata dia disibukkan dengan kes Lahad Datu sehingga terlupa menuruti kisah saudara2 Rohingya di Myanmar. Ini gambar yang Master tunjukkan tentang tunjuk perasaan di Berlin menentang kezaliman ke atas kaum Rohingya.

Wanted !!!

Imej
WANTEDPart time sales person who won't quit after 2 months, who works hard and doesn't think she's doing me a favour by working here, who can take a joke and won't cry everyday on the floor.itu tak best, yang ini lagi besthttp://www.zazzle.com/teddy_bear_wanted_poster-228883166071591977--- iklan teks ------ iklan teks ---

Kem Remaja Musleh Muslim Dan Soleh, Rembau, Negeri Sembilan

KEM REMAJA MUSLEH MUSLIM DAN SOLEH
Tarikh :  26 ke 28 Mac 2013 (Selasa-Khamis)
Tempat :  Kompleks Pertanian Ulu Sepri, Rembau, N.Sembilan
Yuran : RM50 sahaja
Bas disediakan dari Seremban dan Tampin
Untuk pendaftaran sila hubungi : Ustaz Hafiz 016-9276965, Ustaz Arif 019-6746628, Ustaz Ihsan 013-6187919

Anjuran :
Sekretariat Mahasiswa Timur Tengah, Majlis Agama Islam Negeri Sembilan, Zikra Minds dan I-Mumtaz

Dapatkan promosi program di http://puspa-ns.blogspot.com/2013/03/kem-remaja-muslim-26-ke-28-mac-2013-di.html

--- iklan teks ---
ISTALIA TRANSPORT Services

Hafiz Saufi
0139129066 / 0173559601

Lot 5929,
Lorong Tok Morah 1,
Sungai Merab Luar 73650
Bandar Baru Bangi, Selangor

Sewa lori 24 jam atau 1 minggu, penghantaran 1 Malaysia, pekerja disediakan, pakej pembungkusan, perkhidmatan pindah rumah atau pejabat atau industri, dan menerima tender atau kontrak.

www.facebook.com/istalia transport services
--- iklan teks ---

Buku Abd Latib Talib

Imej
Master kata dia baru tau novel Hijrah karya Abd Latib Talib telah ditarik balik dari pasaran. Master pun akui dia tak pernah tau pasal novel sejarah itu walhal sebelum ini karya Abd Latib Talib jadi koleksinya.

Tedi dah siap nak gi sekolah, tapi...

Imej
Jam di tangan Tedi sudah menunjukkan jam 7.14 pagi.Jam di papan pemuka (dashboard) Proton Saga BLM pun sudah menunjukkan jam 7.14 pagi.Jam di telefon bimbit Master juga menunjukkan waktu yang sama iaitu jam 7.14 pagi.

Tedi dah siap-siaga untuk ke sekolah. Master pun dah bersedia nak hantar Tedi ke sekolah.Tapi mommy belum siap lagi.Lamanya mommy nak siap?Bagaimana Tedi nak sampai di sekolah awal ni?

Comel & tri-colore =)

Tedi jumpa kawan baru.
Ada Comel dengan 3 ekor anak beliau.
Semua takde nama lagi.
Sekor kelabu, sekor putih, sekor tri-colore.
Tapi Comel tak bagi Tedi kawan dengan anak-anak beliau.
Tedi nak main jer, Comel angkut anak-anak beliau masuk ke markas beliau.
Pastu Comel marah Cumi sebab beliau taknak Cumi pergi dekat anak-anak beliau.
Kesian Cumi...

Master pun tak layan Tedi sebab Master bizi dengan keje.
Hari cuti pun nak kena keje.
Sian Master.

Tapi Master kena pulun jugak walaupun tak setuju sebab hasil keje Master ni mungkin menyumbang kepada rezeqi orang lain.