Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Internet Explorer 10 kini sedia untuk Windows 7

Imej
Pelayar web terbaru daripada Microsoft, Internet Explorer 10 kini sedia untuk digunakan atas Windows 7

Internet Explorer 10 (IE 10) merupakan pelayar web untuk Windows 8.Merupakan generasi Internet Explorer yang terkini, terpantas dan paling selamat.IE 10 adalaha 20% lebih pantas daripada IE9Menjimatkan penggunaan bateri laptop atau tablet.Mempunyai ciri sedia ada semakan-ejaan-automatik & pembetulan-ejaan-automatik.Mempunyai ciri-ciri auto-update.http://tech.malaysia.msn.com/article.aspx?cp-documentid=251964777

Pesawat AirAsia terhempas? (wow! Tedi tak tahu pun)

Imej
Terkejut juga Tedi tengok gambar ini sebab tak pernah Tedi dengar ada pesawat terhempas di Malaysia yang aman damai ni. Tak pasti sama ada inicuma rekaan semata-mata, maka Tedi pun lawati laman ini http://malaysiaairlinesfamilies.wordpress.com/2012/03/22/air-asia-is-really-a-scam-airlines-many-thousands-will-be-left-stranded-and-there-will-be-no-refund/. Rupa-rupanya ramai juga yang tak puas hati dengan AirAsia. Mungkin budaya orang Malaysia berbeza dengan budaya korporat yang pentingkan keuntungan.
Tedi pernah beratur untuk check-in di kaunter FireFlyz & di belakang Tedi ada makcik baru balik umrah dengan barang yang banyak. Excess baggage dah kiranya. Namun staff FireFlyz tu tak terus denda makcik tu. Dia minta makcik tu tunggu dan kemudian dia tanya setiap penumpang yang tiada barangan, boleh tak makcik tu tumpang dia punya kuota? Semua orang pun tak kisah, daripada tak guna, baik bagi makcik tu. Akhirnya 5 orang punya kuota dapat ke makcik tu.
AirAsia? Tak boleh. Rugi kalau b…

Kelantan in perspectives (Tedi tak tau)

Imej
Kelantan Darul Naim adalah sebuah negeri dalam negara Malaysia.Terletak di Pantai Timur Semenanjung Malaysia dan dikenali sebagai Negeri Cik Siti Wan Kembang.Keunikan Kelantan adalah kerana rakyatnya yang berani memilih Parti Islam Se-Malaysia (PAS) untuk mentadbir negeri.Negeri ini diwar-warkan sebagai daif dan setiap janji pilihanraya dari kerajaan Barisan Nasional pastinya akan melibatkan kemajuan fizikal dan material kepada negeri.Apa-apa je lah, malas Tedi nak layan...

Why so serious?

Imej
Tedi ada seekor kawan yang sungguh ganas. Tengok sendirilah gambar dia.


http://thepwnzone.wordpress.com/2011/07/20/batman-memes-n-funny-stuffz/

--- iklan teks --- --- iklan teks ---

WB 2 SKOOL (cikgu ajar Tedi macam ni)

Imej
Zaman sekarang, cikgu kena ikut trend semasa. Macam komik di atas, guru wanita itu belajar menggunakan istilah moden yang selalu digunakan remaja zaman sekarang.
B.t.w Tedi pun moden jugak, tapi Master selalu komunikasi guna bahasa klasik.

Kereta udara mampat

Imej
Zaman sekarang banyak syarikat kereta nak keluarkan kereta elektrik. Namun ada juga yang dah mula selidik dan bereksperimen dengan kereta berkuasa udara mampat.
Contohnya syarikat Mazda dengan Mazda AIR. Ternyata syarikat Jepun lebih ke hadapan dalam bab memelihara alam sekitar manakala syarikat barat lebih fokus kepada penggunaan sumber sedia ada iaitu minyak.
Semoga usaha mereka ini ada manfaatnya.
--- iklan teks --- --- iklan teks ---

Bar coklat emas (Tedi tak makan coklat, emas)

Imej
Semua orang mesti kenal bar coklat kan? Tapi ada yang lagi best iaitu bar emas. CombiBar merupakan kepingan emas seberat 50g dan boleh dipatahkan kepada 50 kepingan emas seberat 1g.

Epal, robot dan tingkap (Tedi belajar ABC?)

Imej
Master kata zaman sekarang zaman persaingan di antara iOS, Android, dan Windows.
Windows sudah tentu sinonim dengan komputer peribadi.
Tapi untuk pasaran telefon pintar dan juga tablet, nampaknya iOS dan Android mendonimasi.
iOS oleh Apple, Android oleh Google, dan Windows oleh Microsoft.

Tedi sebenarnya tak kisah OS apa pun asalkan boleh guna. Master pula agak kesian dengan Windows kerana mengalami kecelaruan. Sebenarnya iOS dan Android bukan pada tahap yang sama dengan Windows. Justeru itu Master tabik dengan engineer Microsoft yang kira berjaya untuk adaptasi dengan perkembangan semasa.

Apa yang master Tedi harapkan adalah 1 OS yang mesra pengguna, berkuasa dan jimat tenaga.
Bagi Tedi pula cukuplah OS itu pantas, asal boleh layari internet dan main game kecik, cukuplah.

Kubis dah bertunas

Yeay, lama tunggu akhirnya kubis Tedi dah keluar tunas. 1 jer baru, takpelah kita tunggu lagi.
Kacang botol tak nampak apa pun lagi, bila entah nak tumbuh?
Hari ni Tedi campak kentang lak atas tanah sebab kentang tu dah bertunas.Macam nak makan lak, tapi tadi dah makan.

Windows 8 top 11 features

Imej

Posisi imam makmum dalam solat jemaah

Imej
Posisi imam dan makmum dalam solat berjemaah memang memerlukan kajian mendalam.Selama Tedi melihat kaum muslimin menunaikan solat berjemaah, Tedi telah melihat pelbagai ragam yang selalunya berbeza kerana budaya.Namun perbezaan itu seharusnya diraikan dan jangan diperlekehkan.Oleh itu Tedi kumpulkan beberapa foto tentang pendapat mengenai saf solat jemaah disertai pendapat Tedi.Apa yang salah kita betulkan, dan apa yang kita rasa tak yakin, contohnya selepas melihat formasi solat yang agak janggal bagi kita, boleh kita terus kaji.Semoga foto-foto ini mendatangkan ilmu bermanfaat kepada kita. Posisi imam dan makmum dalam shalat (sembahyang) berjemaahDua orang lelakiSeorang lelaki & seorang wanitaDua orang lelaki & seorang wanita atau lebihBeberapa lelaki dan wanitaTiga orang lelaki atau lebihDua orang wanitaTiga orang wanita atau lebihBila ada anak-anak.Shaf Sholat BerjemaahTatacara Solat Berjemaah Bertiga dengan Seorang Makmum Datang KemudianBahu Bertemu Bahu, dan Kaki Bertemu …

Laman download gratis

Imej
Bukan senang nak jumpa laman download yang bagus. Terutama sekarang ini pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia sibuk melaksanakan aktiviti menghalang laman web yang tidak sesuai kerana ancaman virus.

Tedi rasa langkah itu amat wajar, namun mereka perlu bersedia untuk diserang pihak lanun cetak rompak.

Pengguna laman-laman web yang menyediakan perkhidmatan perkongsian fail percuma yang dicantas pihak berkuasa pasti takkan berdiam diri. Mungkin ada di antara mereka yang akan menyerang kerajaan secara berterusan.Namun jika mereka bersedia dan menganggap ini adalah satu jihad, maka bravo buat mereka.Semoga kecekalan dan kegagahan mereka ini disertai dengan niat murni dan bukan kerana bersekongkol dengan kehendak mana-mana pihak sahaja.

My Beautiful Malaysia, Kuala Kangsar

Imej
Sepanduk My Beautiful Malaysia
Dilancarkan oleh:
YB Dato Wan Mohamad Khai-ril Anuar bin Wan Ahmad ADUN Bukit Chandan
Laman Budaya, Kuala Kangsar 3 Februari 2013 (Ahad) 8.00 pagi