Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Masjid al-Muhajirin

Imej
Master bawak Tedi jalan-jalan ke satu tempat, tak sure la apa nama dia? Kota Damansara agaknya. Pastu tiba-tiba Master kata nak singgah solat kat satu masjid.
Tedi tengok masjid ni sungguh unik, indah di atas bukit. Rekabentuknya macam kota Islam zaman dulu kala. Apalagi, Tedi senyap-senyap la kluar kereta pastu snap sana, snap sini.
Tapi gambar tak berapa lawa sebab Tedi katik... huhu...

Canon Camera "Gila-Gila" Sale 2011

Imej

Haiwan: Siput Gergasi Afrika

Imej

Haiwan: Ular makan ular

Imej
Turutan foto yang menunjukkan bagaimana seekor ular memakan seekor ular yang lain. Subhanallah, tidak terbayangkan bagaimana boleh muat seekor ular yang sama saiz ke dalam perut seekor ular lain? Itu belum lagi memikirkan bagaimana seekor Ular Sawa boleh menelan haiwan yang lebih besar. Allah SWT Maha Berkuasa atas setiap makhluk yang diciptakan-Nya.

Munuk, Thailand - spy Tedi beraksi.

Imej
Puas Tedi cari tempat ni dalam Google Map, tak jumpa2.
Tempat yang Tedi nak sentuh kali ni orang Malaysia panggil Munduk.
Tapi dari iklan di sana, Master kata nama tempat tu Munuk.
Melalui Google Map, nama tempat itu ialah Muno.

Tedi letak gambar jer la. Malas Tedi nak cerita takut2 menyentuh keselamatan negara Malaysia & kesejahteraan mereka yang mencari rezeki. Tu pun banyak gambar yang Tedi censored, hehe.

Encik Mazidul mungkin ada cerita yang hampir sama (http://www.mazidulakmal.com/2010/01/ada-siapa-kisah.html), tapi takde kena mengena dengan cerita Tedi ni.

Buat makluman, tidak dibenarkan bawa kamera ke sana. Hal ini dimaklumkan oleh penduduk Munuk kepada Master. Tapi sebab Master tak tahu & accidentally bawa kamera, sempatla snap sikit2.
Penuh berhati2 macam spy pun ada sebab polis/askar merata-rata.

Mercu Tanda Za'ba, Bandar Sri Jempol, Negeri Sembilan

Imej
Siapakah Pendeta Za'ba?  Rujuk wikipedia: Zainal Abidin Ahmad untuk maklumat asas. Atau untuk versi English, rujuk wikipedia (en): Zainal Abidin Ahmad (writer) .
Rakyat Malaysia umumnya dan rakyat Negeri Sembilan khususnya kena kenali siapa dia Za'ba ni. Betapa banyaknya jasa dia kepada negara.